Blog

Siste nyheter og oppdateringer

Angst og depresjon


Alle prøver å takle forskjellige situasjoner på egenhånd, og ofte går et stort antall mennesker gjennom spesifikke forhold - angst og depresjon. Koronaviruset har nylig endret vanene til nesten alle borgere betydelig. Isolering, arbeid hjemmefra, har blitt en hverdag som vi har det vanskelig å bli vant til - faktum er at bevegelsen vår er begrenset, vi har ikke framgang med mennesker som det var tidligere, vi sitter ikke på kafeer og handler fritt, vi reiser ikke i andre land som før.


Trening er viktig for helse


I denne perioden er trening et viktig aspekt av mental og fysisk helse. Regelmessig trening gjenoppretter nerveceller i hjernen, regulerer nivået av serotonin (kjent som lykkehormonet), øker utskillelsen av endorfiner, et hormon som er ansvarlig for å forbedre humør og energi, regulerer dopaminnivå, stoff som "belønner" hjernen, forbedrer mestring av stressende situasjoner, forbedrer hukommelsen, øker følelsesmessig stabilitet, reduserer depresjon, påvirker søvnkvalitet. Du trenger ikke et treningsstudio eller dyre maskiner for å holde deg i form. Du kan også gjøre gode øvelser hjemme. Det er så mange av dem på Internett, finn dem som passer deg best. Hva som er bra - du velger tidspunktet du skal gjøre øvelsene, intensiteten og varigheten. Det er imidlertid bra å gjøre en avtale med deg selv, og sette en spesifikk tid på dagtid som vil bli viet til fysiske aktiviteter.


På hvilken måte kan vi beskytte våre mental helse ( når er corona pandemia).


Det er en god ide å begrense konsultasjonen av coronavirus-nyheter, portaler og sosiale nettverk til en eller to ganger om dagen. Unngå innholdet som forårsaker angst, følg bare praktiske råd om hvordan du kan beskytte deg selv i et gitt øyeblikk. Fokuser på andre emner som interesserer deg.

Det er viktig å opprettholde sosiale kontakter. I stressende øyeblikk fungerer vi bedre i samfunnet og med støtte. Selv om vi har blitt advart om å redusere direkte kontakter, er det fortsatt viktig å opprettholde kontakter via telefon, e-post og sosiale nettverk.

Det er viktig å opprettholde den vanlige rutinen eller lage en ny. Det er ikke nødvendig å avbryte normale aktiviteter (bortsett fra dem som ikke er i samsvar med forebyggende tiltak). Rutine hjelper oss til å overvinne angst. Dette er også en mulighet til å utarbeide nye rutiner og vaner som er i tråd med anbefalingene fra helsepersonell. I stedet for å gå på kino kan du se filmer hjemme med familien, lese bøker, spille brettspill, koble til på en ny måte.

Bruk konstruktive mestringsstrategier med stress og urovekkende tanker. Tenk på hva som normalt hjelper deg i stressende situasjoner. For noen mennesker kan det være samtale med andre, avslapningsteknikker, hobbyer, fysisk aktivitet og lignende. Humor kan være en nyttig ting, det hjelper oss å redusere frykt. Finn noe som beroliger deg personlig. Noen ganger er det bedre å akseptere og møte det faktum at vi ikke kan ha full kontroll over situasjonen og fokusere på hva vi virkelig kan gjøre for å beskytte oss selv og andre (forebyggende tiltak og selvisolasjon).
Støtt andre som er opptatt av å snakke, praktisk hjelp - å støtte andre kan ha en positiv effekt på din mentale helse og øke opplevelsen av kontroll over situasjonen.


Bestill time

Du kan kontakte meg på e-post dragosanmaja@yahoo.com og vi skal planlegge en time


Copyright © 2020 Terapifordeg.com | All rights reserved. Web design by IT Usluge.